DARES Titelbalk Veiligheidsregio's

Flevoland

Gooi en Vechtstreek

Ondertitel Laatste nieuws: Sponsors:
2e DARES Mobilofoon Koffer

Van een elektrotechnisch bedrijf uit de regio heeft DARES Flevoland een zogenaamde koppelkoffer beschikbaar gesteld gekregen. Met deze koffer kan op de 2 meterband en op de 70 centimeterband in spraak verbinding worden gemaakt.

De koffer is van het merk Samsonite en is van een professionele en stevige uitvoering. Via een cijferslot is de koffer te beveiligen tegen onbevoegd gebruik

Na het openen van de koffer worden twee mobilofoons zichtbaar


Deze mobilofoons zijn van het merk TMC. Binnen de amateurwereld zijn deze bekend onder de naar Condor.  De mobilofoons zijn door Piet PDPDO omgebouwd naar de 2 meter band en de 70 centimeter band.

In de koffer zitten 12V en 220V aansluitsnoeren opgeborgen. Ook zijn twee Peiker microfoons in de koffer aanwezig.

In het midden tussen de mobilofoons zijn twee luidsprekers aanwezig en twee koptelefoonjacks. Er kan afzonderlijk geluisterd worden naar de ingestelde frequenties.

 

Door de ingebouwde technologie is het mogelijk om deze koffer als transponder tussen 2 meter en 70 centimeter te gebruiken.
Een frequentie op 2 en een frequentie op 70 kunnen op deze manier aan elkaar verbonden worden. Audio vanaf de ene band wordt doorgezet naar de ander band. Op deze wijze zijn bijvoorbeeld een repeater op op 2 meter te koppelen aan een simplex frequentie op 70 centimeter of omgekeerd.

Ook is in de koffer een filter aanwezig om op 70cm een repeater met -7.6 MHz shift te configureren. Hiervoor moet de 2m mobilofoon vervangen worden door een 70cm mobilofoon.

De koffer is operationeel inzetbaar bij de DARES regio Flevoland - Gooi en Vechtstreek.Politie Flevoland
GGD Flevoland
Politie Gooi en Vechtstreek
Gemeenschappelijke Meldkamer Utrecht
Politie Utrecht
Beheerorganisatie MCT Veiligheidsregio Brabant Zuid Oost
Copyright 2003 - 2011 DARES
DARES is erkend door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.